Izbornička stavka Alati se najčešće koristi prilikom izrade web stranice i nakon što izrade web stranice rijetko će se koristiti.

Dostupni alati

Opcija Dostupni alati  daje nam pristup za dva alata. Prvi je označen kao ‘Press This’, a drugi je Pretvornik kategorija i oznaka. ‘Pres This’ je mali alat koji vam omogućuje da uhvatite male dijelove weba i da vrlo jednostavno kreirate nove objave. Pretvornik kategorija i oznaka je alat za pretvaranje kategorije u oznake i obrnuto.

Koristite Press This za isječke teksta, slika i videa, s bilo koje web-stranice. Zatim pomnije uredite i dotjerajte pomoću Press This, prije nego li spremite ili publicirate u objavi na svojoj web-stranici. Korištenje aplikacije Press This je dobro objašnjeno na stranici Dostupni alati.

Pretvornik kategorija i oznaka

Pretvornik kategorija i oznaka je alat koji nam pomaže u pretvaranju kategorija u oznake i oznaka u kategorije. Prije korištenja mora se instalirati preko opcije Uvoz, unutar stavke Alati.

Uvoz

Opcija Uvoz omogućava različite alate za unos sadržaja iz drugih sustava za blogove. Možete unijeti sadržaj iz platformi kao što su: Blogger, LiveJournal, Moveable Type, TypePad i Tumblr Export. Također možete unijeti sadržaj sa drugih WordPress stranica.

Za unos sadržaja sa drugih WordPressovih stranica prvo morate instalirati dodatak WordPress Importer

Alat za uvoz u WordPressu 4.8

Slika: Alat za uvoz u WordPressu 4.8

Izvoz

Opcija Izvoz se koristi za izvoz podataka sa vaše WordPress stranice u XML formatu. Izvoz se vrši u WXR (WordPress eXtended RSS) formatu i sadrži objave, stranice, komentare i izbornike. Nakon što spremimo napravljenu datoteku na računalo, možemo je koristeći se funkcijom Uvoz unijeti na drugu WordPressovu stranicu.

Alat za izvoz u WordPressu 4.8

Slika: Alat za izvoz u WordPressu 4.8