Uvod

WordPress je trenutno najpopularniji i  najzastupljeniji sustav za upravljanje sadržajem (Content Management System – CMS) web stranica kojega koriste milijuni ljudi širom  svijeta. Korištenjem tema i dodataka web stranice izrađene u Worpressu mogu se prilagoditi svačijem ukusu i zadovoljiti sve funkcije web stranice.

Teme se mogu jednostavno skinuti sa službenih WordPressovim stranica ili se kupiti na stotinama različitih mjesta. Dodaci (Plugins) služe kako bi se proširile funkcionalnosti web stranice, a isto kao i kod tema, također postoji veliki broj besplatnih i izrazito složenih komercijalnih dodataka.

Velika zajednica programera stoji iza razvoja samog sustava WordPress, a isto tako veliki broj dizajnera, izrađivača web stranica i drugih stručnjaka svakodnevno prati i dograđuje funkcionalnosti ovog CMS sustava. Za svaki problem koji se pojavi vrlo vjerojatno ćete naći odgovor na internetu. WordPress danas pokreće milijune web stranica od malih blogova pojedinaca do web stranica velikih korporacija.

Prijava

Prije nego možete vršiti bilo kakve promjene na vašoj web stranici morate se prijaviti u administraciju web stranice.

Za prijavu u administraciju potrebno je upisati URL vaše stranice/wp-admin (Npr. http://www.vasa-domena.com/wp-admin). Naravno www.vasa-domena.com morate zamijeniti sa nazivom vaše domene.

Podatke za prijavu – korisničko ime i lozinku dobili ste kod izrade web stranice, a iste možete promijeniti u administraciji web stranice. Pazite na velika i mala slova.