WooCommerce web shop omogućava prodaju fizičkih i digitalnih proizvoda te prikladnih usluga. Woocommerce osigurava dodavanje varijacija osnovnog proizvoda, kao što su boje i veličine, omogućava preuzimanje (download) digitalnih proizvoda te ‘affiliate’ proizvoda.

Woocommerce omogućava raznolike opcije dostave koje se mogu podesiti tako da se odnose na cijeli svijet ili pojedine zemlje, a isto tako omogućava ‘dropshipping’.

Wordpress i WooCommerce - idealna kombinacija web shopaWoocommerce ima ugrađene module za bankovno plaćanje, plaćanje pouzećem, PayPal, a mogu se ugraditi i moduli za kartično plaćanje.

Isto tako, WooCommerce ima bogate mogućnosti kreiranja detaljnih izvješća o radu web trgovine.

WooCommerce je potpuno integriran u CMS sustav WordPress i može se relativno dobro prilagoditi temi koju koristimo. Najbolje je koristiti već prilagođene teme za web shopove, kao što je npr. Storefront ili Canvas.

WooCommerce isto tako veliku pozornost posvećuje sigurnosti, tako da su redovne  nadogradnje radi otklanjanja uočenih sigurnosnih propusta.

Kako je WooCommerce danas najpopularniji i najzastupljeniji ecommerce sustav, na kojeg otpada preko trećina svih web trgovina u svijetu, korisnicima je na raspolaganju ogroman broj dodataka kojima se proširuju mogućnosti web shopa.

Samo u WordPressovom direktoriju možemo pronaći više od 1000 dodataka za WooCommerce. Neki od njih su besplatni, a pojedini imaju cijenu od više stotina dolara za korištenje na jednoj web stranici.

U narednim objavama detaljno ćemo objasniti kako koristiti WooCommerce.