Zaglavlje (Header)

Opcija Zaglavlje se prikazuje u našem izborniku pod opcijom Izgled samo ukoliko naša tema to omogućuje. U ovoj opciji možemo odabrati pozadinsku sliku za zaglavlje web stranice. Kada kliknemo na stavku Zaglavlje otvara nam se ekran za Prilagođavanje slike zaglavlja. Možemo odabrati jednu od prethodno dodanih slika ili možemo dodati novu sliku klikom na gumb Dodaj sliku zaglavlja. Za spremanje kliknemo na gumb Spremi i objavi. Ponavljam, neke teme nemaju ovu opciju dodavanja slike zaglavlja.

Zaglavlje u Worpressu 4.8

Slika: Zaglavlje u Worpressu 4.8

Pozadina (Background)

Opcija Pozadina koja se prikazuje pod opcijom Izgled našeg izbornika je također zavisna od teme koju koristimo na našoj web stranici. Klikom na opciju izbornika Pozadina  otvorit će nam se okvir za Prilagođavanje pozadinske slike. Možemo odabrati neku od prethodno dodanih slika pozadine, ili možemo dodati novu sliku klikom na gumb Odaberi sliku. Za spremanje nove slike pozadine web stranice trebamo kliknuti na gumb Spremi & Objavi. Isto kao i kod zaglavlja, neke teme nemaju opciju dodavanja pozadinske slike.

 Pozadina u WordPressu 4.8

Slika: Pozadina u WordPressu 4.8

Uređivač

Uredjivac-WordpressOdabirom opcije Uređivač pod stavkom Izgled, omogućava nam se uređivanje pojedinih CSS i PHP datoteka koje koristi naša tema. Obično, nakon što je web stranica izrađena nema potrebe za bilo kakvim promjenama ovih datoteka. Svaka promjena u ovim datotekama može imati kao posljedicu neispravan prikaz web stranice ili rušenje web stranice. Uređivač nije predviđen za uređivanje od strane korisnika koji na poznaju kodiranje i rad sa CSS i PHP datotekama.